maanantai 5. helmikuuta 2018

Huomenna 15+0 ja raskausajan ruokavalio.Ajattelin nyt kirjoittaa aika monelle raskaana olevalle läheisestä aiheesta, mutta semmoisesta aiheesta mikä on itselleni erittäin haastava ja varsinkin nyt raskausaikana.

Nimittäin odottavan äidin ruokavalio ja sellaisen äidin jolla on nämä vaivat mitkä minulla on.
Minä ensinnäkin rakastan ruokaa, hajuineen, makuineen, makuelämyksineen.

Rakastan kokkiohjelmia, ja varsinkin ulkomaalaisia ja saan niistä innotteita ruanlaitossa ja tykkäisin kokeilla uusia juttuja.

Ainut mutta on nyt se, että tuntuu etten  minä mitään pysty enää syömään.

Joo kyllä sitä näpsittyä tulee, niinkuin mm. tänään, eilen, toissapäivän jne.

Tekee mieli makeaa, suolaista, herkkuja, kaikkea mitä minun ei oikeasti kannattaisi syödä.

Taas söin, ja mitä siitä sain?! No sen, että nukutan tyttöä päikkäreille, vatsaani kipristää kovasti, vääntää ja juoksen vessaa. Siellä meneekin tovi.

Huono olo, sattuu, heikottaa, närästää, polttaa, en pysty kuin maata.
Tätä on minun arkipäivä, tappelen itseni kanssa otanko vai enkö ota, ja kestänkö seurakset jos nyt kuitenkin tämän kerran otan.

Ja näin raskaana ollessa voin kertoa, että nämä mielihalut tekevät minut hulluksi!

Salmiakkia, jotain tulista pizzaa, yms. olisin taivaissa!

Eli kannattiko syödä mitä ei olisi saanut, no ei kannattanut!
Mutta se ei vaan ole ikävä kyllä niin yksinkertaista!

Kyllähän se nyt ärsyttää, olisihan se ihana lähteä syömään vaikka johonkin ravintolaan.
Vetää joku burgeri, pihvineen päivineen ja siihen kylkeen joku ihana dippi ja ranskalaisia ja kylmä cola.
Joo todellaki haaveilen vain!

Leivoin eilen illalla gluteenittoman ja maidottoman mokkaruudun, ihan hyvältä se maistui, mutta seki rupesi närästämään, mutta pakko oli saada jotain makeaa!Nyt oonki sitte joutunut tuplata jo närästyslääkkeen taas 40mg:n päivässä.

Siskoni kanssa oli taannoin puhetta, että Suomessa aivan liian vähän vielä ymmärretään tämän ``oireyhtymän`` päälle.

Pitäisi olla jo 2018-vuonna sellaisia ravintoloita joissa ei tarvitsisi miettiä saankohan minä täältä jotain syötävää.

Jos asuisin isommassa kaupungissa, ja olisin kokki, tarttuisin tähän korttiin ja perustaisin semmoisen ravintolan joka on mm. fodmap-rajoitteisille.


Mutta viime viikolla tein löydön kaupasta, nimittäin lisäproteiinin, ja vielä semmoisen joka on gluteeniton ja maidoton!

Kyseessä on OATLAWS Power oats pro- täysjyväkaurajauhe joka sisältää pakastekuivattua mustikkaa.
Tätä nyt aattelin ottaa lisäksi minun ``terveellistä`` ruokavaliota ja jos saisin siitä vähän lisää proteiinia mun erittäin tylsään ruokavalioon.Tuotteessa ei ole lisättyä sokeria, sisältää niitä luontaisesti.
Sekä erittäin korkea proteiinipitoisuus.Ensiksi laitan kuvaa mitä en saisi syödä, ja kuvat on otettu kirjasta jonka nimi on SUPERHYVÄÄ SUOLISTOLLE jonka on kirjoittanut Leena Putkonen.

Erittäin hyvä kirja!

 


Aattelin kertoa mistä mun päivän ruokavalio yleensä koostuu.Aamupala: Aamupuuro, johon nyt olen lisännyt tätä protskujauhetta, marjoja, keittoa yms.

Päivällinen: Lämmin ruoka, en syö punaista lihaa joten yleensä kanaa ja riisiä, ehkä uuniin on mennyt joku porkkana, papusekoitus kratiini. Juomaksi aina vettä.

Välipala: Kauraleipää voilla, tai munakas (muna ja kalkkuna leikettä), mandariiniä, rypäleitä, kaurajugurtti, banaanilätty (siis jotku näistä).

Lounas: Lämmin ruoka, joko samaa kuin päivällä, tai esim perunaa ja kalaa. (Monesti itse hyppään tämän yli ja tyttö syö vain lämpimän ruan ja mä syön mitä sattuu.

Välipala: Samat kuin edellisessä välipala kohdassa.

Iltapala: Puuro, tai kauraleipää ja sopivat lisukkeet.

Iltajuomaksi visiblin, mitä herkkua!

Ja näitten välissä tulee näpsittyä mitä milloinki, mutta suurinta herkkua oli riisikakut voilla+ kurkku. Mutta näköjään kurkkukin on nyt ehdoton ei.

Välillä herkuttelen kaakaolla, joka on pääosin vettä, kaakaota, kauramaitoa/riisimaitoa,

Vitskut joita käytän on tosiaan fitlinen optimaalisettiä, Basic, Activise joista saan tärkeän foolihaponkin ja lisäksi d-vitamiini ja kalkkilisä.  Ja välillä maitohappobakteerit.


-Marjo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kun ei voi suunnitella tulevaa.

Moii! Oon varmaan jokaisen postauksen aloittanut sanoilla, että jäänyt taas tämä kirjoittelu. Mutta nyt se on oikeasti jäänyt aivan ty...