keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

19+0  pesänrakennus ja pääkivun syy. Ensiksi kerron teille mistä pääkipuni johtui.
Kehtaan myöntää, että minäkin olen vain ihminen joka erehtyy/ kämmää.

Elikkäs minähän syön nyt Omeprazolia refluksiin ja palleatyrään sekä tietenkin nyt raskausaikana monen vaivoiksi tulee ihan perus närästys.

Ennen raskautta söin Somackia 40 mg joka aamu, se vaihdettiin sitten Omeprazoliin kun tulin raskaaksi ja aloitettiin 20 mg:llä.
No pian se nostettiin ja otin 2x20 mg, ja sitten vaihtui paketti missä oli jo se 40 mg, tässä tuli kämmi.
Menin vanhasta muistista ja oon ottanut kuukaudenpäivät 2x40mg.

Tämän tajusin reissussa kun olimme Vuokatissa vkl koiranäyttelyissä ja unohdin lääkkeet kotiin, ja jouduin käydä hakee apteekista lisää ja kun farmaseutti kysyi otatko 20 mg vai 40 mg ja vastasin, että 20 mg niin syön ne ensiksi pois.
Mökillä kun otin lääkkeen tuli yhtäkkiä tunne, että hetkonen, mä kyllä oon ottanu kotonaki 2 tablettia, mutta se on kyllä 40 mg.
Tomi soitti isällensä joka hoiti koiraa meillä ja hän varmisti lääkekaapista että kyllä, se on 40 mg.

Tästä sain hirveän tressin, olenko tehnyt vauvalle jotain.
Onko hänellä nyt kehityshäiriö yms.
Iski paniikki.
Olen huono äiti.


Onneksi ystäväni on farmaseutti ja sai minut vähä huokaisemaan, että ei nyt niin paha tilanne ole, ja viestiä laitoin neuvolaan ja päääsin ylimääräiselle käynnille joka oli eilen.
Katsottiin ultralla, että kaikki näyttäisi olevan hyvin ja lapsi on kehittynyt ja kasvanut normaalisti. Edelleen vilkas oli.

Mutta tosiaan tuoteselosteessakin lukee, että saattaa tulla pääkipua, saati jos vetää tupla annosta.
No nyt otan taas 40 mg ja pääkipu poissa.
Jokseenkin kyllä närästää enemmän, mutta eiköhän se tästä tasoitu.

Pitää olla tarkkana!


Nyt on tullut jo vähän pesänrakennusviettiä.
Järjestelin kaappeja jotta saisin nyytin vaatteille tyhjän lipaston, ettei tarvitsisi ostaa uutta.
Eikä se kyllä tänne minnekkään edes mahtuisi.

No pinnasänky on ollut tytön huoneesta jo niin kauan valmiina, yhdessä välissä yritin myydä sen edestä pois, mutta nyt se odottaa siinä uutta tuhisijaa.
Pinnasängyn siirrämme sitten lähempänä h-hetkeä meidän huoneeseen, ja lipaston laitoin tytön huoneeseen jossa on tilaa kun otin ikean ``ihanan``  teltan pois ja kun tytön sänky on meidän huoneessa.
Hänhän nukkuu osittain vielä meidän sängyssä.
Pääsääntöisesti nukahtaa aina vain meidän viereen, josta nostamme omaan sänkyyn joka on meidän sängyssä kiinni. Eli perhepeti meilläkin.
Ja emme aijo tästä tressiä ottaa, meitä nukkuu sitten 4 samassa huoneessa, ja jos vauva valvottaa niin Tomi ja Tyyne saavat mennä vierashuoneeseen nukkumaan kahdestaan.

Samalla kun järjestelin lasten huonetta, niin tein tilaa ikean leikkikeittiölle jonka Tomi osti Tyynelle käytettynä työkaveriltaan. Kun typy heräsi päikkäreiltä ja näki yllätyksen oli ilme mykistynyt.
Nyt ei muuta leikitäkkään kun vain kokkailu leikkejä.
 

Vähän yleisestä voinnista vielä. Vaivoina tosiaan närästys mikä nyt paheni kun sekoilin lääkkeiden kanssa, sitten maha ollut ummella, kahdesta syystä. Raskaana oleville naisilla ruansulatus heikkenee ja tulee ummetusta helposti ja mulla johtuu myös siitä, että syön välillä mitä sattuu ja sitte joko ummettaa/päinvastoin.
Ennen raskautta oon jo käyttänyt Visibliniä, ja käytän edelleen, tarvittaessa otan Pegorionia.

Olen ollut taas erittäin väsynyt vkl reissaamisen tiimoilta, oli raskas reissu ja 5h ajo suuntaan ja toiseen oli raskasta myös tytölle jolla on matkapahoinvointia, ei säästytty siltä tälläkään reissulla. Uhma vaan pahenee tytöllä, tänään ollut kunnon tahtojen taistopäivä.

Joten nyt tänään sen teimme, tytölle laitettii päiväkoti hakemusta menemään, edes sen 20h/viikko.
Jännää. Saapa siellä uusia kavereita, sosiaallistuu, vuorovaikutustaitoja yms.

Vaikkakin typy on erittäin ujo, ja vieraskorea kaikkialla muualla kuin kotona.

Näistä ehkä kirjoitan taas ensi kerralla lisää.

Olisi taas niin paljon juttuja kerrottavana, mutta näistä tulee muuten liian pitkiä kertomuksia.

Olisi kiva saada joskus kommentteja teiltä ketkä luette minun sepustuksia.


-Marjo
2 kommenttia:

 1. Ihana tuo masu ja kuinka se on kasvanut���� tuon uhma-ajan tunnistan, Melissalle tuntuu samaa olevan�� toki ei onneksi itkupotkuraivari - meininkiä ole ollut�� ja tuo leikkikeittiö on ihan huippu, Melissa tykännyt ihan mahdottomasti sillä leikkiä ��
  Maisku

  VastaaPoista
 2. Kiitos! <3 Joo se on kasvanut nyt hurjaa vauhtia! Ei voi enää peitellä!
  Joo onhan se tämä ikä mutta jotenkin itsellä tuntuu, että en meinaa pärjätä tämän meidän neidin kanssa, hän ei muute anna periksi millään :D
  Kauan ollaan puhuttu tosta leikkikeittiöstä, mutta jäi vähän aina sen takia kun toi huone ei kovin iso ole. Mutta nyt otin sen teltan sieltä pois edestä, niin kummasti taas mahtuu tavaraa.
  Palataa ja kiva kun kirjoitit tänne <3

  VastaaPoista

Kun ei voi suunnitella tulevaa.

Moii! Oon varmaan jokaisen postauksen aloittanut sanoilla, että jäänyt taas tämä kirjoittelu. Mutta nyt se on oikeasti jäänyt aivan ty...